Wat een veelbelovende eerste dag!
13 juli 2025 - Greater Tubatse, Zuid-Afrika
Wat een veelbelovende eerste dag....
Na het opstaan op zoek naar de ontbijtzaal van ons megahotel...800 kamers en meerdere conferentie ruimten. Heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet.
Dan uitgerust om 9.00 in onze spiksplinternieuw Toyota bus met ruim 415.000 kilometer op de teller maar dat mag de pret niet drukken. En onze gids en chauffeur Pieter moet nog erg wennen aan de startonderbreker. Na de 3e keer herinneren we hem er allemaal maar aan.
Door een ietwat dor en droog landschap verlaten we de megasteden Johannesburg en pretoria (dat er inmiddels tegenaan gebouwd is) en gezamenlijk inmiddels meer dan 14 miljoen mensen tellen. Onvoorstelbaar.
Onderweg vertelt Pieter ons van alles vanuit zijn bijna 30 jaar ervaring als reisgids in Zuid-Afrika. Van de steenkolen tot chroomdelving, van de kleuren van alle vogels tot planten, van de politiek tot en met zijn eigen hobby van het houden van bijen...100 kasten inmiddels.
Zo weet hij ons ook te vertellen dat de mannetjes struisvogels zwart zijn omdat zij in de nacht op de eieren zitten en de vrouwtjes bruin xijn omdat zij overdag waken over de eieren.
Onderweg stoppen we voor koffie en daar was een drinkplaats waar we al een groot gedeelte van de dieren die we willen spotten, hebben gezien. En dat zomaar langs de snelweg!
Ook leren we veel over de Zuid Afrikaanse taal. Ondanks dat we nog niet alles begrijpen is het meeste verstaanbaar. Zo noemen ze hier de enorme snelheidbulten op de weg slapende politiemensen 😉
Onderweg geluncht en bijzondere souvenirs gespot...die wilden we jullie niet onthouden.
En dan uiteindelijk hier in de Hannah's gamelodge op een privé park terecht komen. Onbeschrijfelijk mooi met alle ruimte voor de vele dieren die we wilden spotten. Binnen 200 meter al 8 diersoorten gespot.
Het is hier rustig.. naast onze groep van 6 is er nog een groep van 4. Dus helemaal van ons. En Amy kreeg haar eigen huisje!
Zo lekker eten met uitzicht op het park en dan alle indrukken van vandaag verwerken 😀
Bernou van den Berg:13 juli 2025Ziet er super uit buurtjes! Geniet ervan!
Ria peeters:13 juli 2025Wat een indrukwekkende dag en dat is nog maar de 1e dag..benieuwd naar jullie volgende dagen
Miranda Schreur-Vianen:13 juli 2025Ja belachelijk mooi hier...zal geen uitrustvakantie worden 😉
Anita:13 juli 2025Wauw dat ziet er al gaaf uit en dan zijn jullie er pas net!
Miranda Schreur-Vianen:13 juli 2025Ja echt he! Wordt alleen nog maar mooier zegt onze gids.
Joost Blom:13 juli 2025Ge iet ervan! Nu al gaaf! Zijn zeker bijzonder dit soort reizen.