De oceaan op!
25 juli 2025 - Plettenberg Bay, Zuid-Afrika
Vanmorgen vroeg op om op tijd bij de boot voor de walvissafari te zijn. Het tempo van het ontbijt en het tempo van de andere medepassagiers hielp niet echt mee. Dus met enige vertraging en dik ingepakt op pad naar de boot.
Die had wel een hele speciale manier om in het water te geraken....we werden door een tractor gelanceerd. Uiteraard gaat dat gepaard met flinke golven en uiteraard kreeg ik die over me heen. Bij de video's staat een filmpje van The Launch!
Eerst varen we langs de rotsen op waar een gigantische kolonie zeeleeuwen woont. Zo knap hoe ze vanuit de zee weer naar boven komen.
Daarna gaan we proberen de open zee op te komen. We zijn de eerste boot vandaag dus we zijn de "proefkonijnen " om te ervaren hoe ruw de zee is. Nou....die was behoorlijk ruw. Net na de rotsen stijgen de golven tot 8 meter hoogte en maken we tot 2 keer toe een vrije val naar beneden. Niet aangenaam en eigenlijk best erg eng. Kortom te gevaarlijk om door te gaan. Inmiddels was iedereeen doorweekt en wilde graag weer terug naar de beschutting van de baai.
In de baai zien we een bultrug. Helaas geen tijd voor foto's want die kolossen kunnen zich bijzonder goed verstoppen tussen de golven. Maar we hebben hem gezien!
Een aantal van ons zien ook nog een speciale haai bovenkomen. Een van de gidsen ziet aan de andere kant van de baai nog 2 bultruggen...daar aangekomen zijn die helaas verdwenen.
We vervolgen onze weg terug langs de kust en komen in de branding een grote groep dolfijnen tegen. Die hebben de veiligheid van de kust opgezocht omdat er een groep orka's in de baai was gespot.
Terug het strand op was al net zo bijzonder....vol gas, en wij uiteraard de railing goed vasthoudend, loodrecht het strand op. Pff ...wat een avontuur weer. Terug naar het hotel voor douchen en droge kleren.
In de middag gaan we naar een van de mooiste steden van Zuid-Afrika: Knysna. Gelegen in een soort van oksel tussen de heuvels, met water dat meebeweegt met de getijden en in open verbinding staat met de oceaan.
Pieter brengt ons naar een geweldig uitzichtpunt waar we een korte wandeling maken. De heuvel wordt ook wel het Beverly Hills van Zuid-Afrika genoemd.
In het plaats zelf stoppen we voor shoppen en een heerlijke lunch!
Morgen gaan we naar Oudtshoorn en verlaten we de tuinroute. Oudtshoorn staat bekend als DE struisvogel stad van Zuid-Afrika.
Anne-Marie:25 juli 2025Het ziet er prachtig en ook pittig uit deze dag….! Die hoge golven zijn niet top als je niet zelf de regie hebt. Soms is het ook goed om de herinnering te hebben in plaats van een foto!