Dag 3 een reisdag
15 juli 2025 - Hazyview, Zuid-Afrika
Vandaag moesten we onze mooie Hannah's lodge verlaten. Onderweg naar de poort werden we nog "uitgezwaaid" door diverse impala's, kudu's, waterbokken en pumpa's.
We stoppen bij een padstal (wegwinkels), die lokale zaken verkopen met iedere keer een apart thema. Deze padstal verkocht fruit en aanverwante zelfgemaakte artikelen. We moesten vooral wel even kennismaken met de weersteen die je uitstekend kon vertellen wat voor weer het is. En een niet te vergeten levensles bij de toiletten.
Na een best lange rit langs de citrusbomen en wederom talloze potholes te hebben ontweken, komen we op de weg die de Longtom pas heet (2200 meter). Geweldige vergezichten met aan de ene kant van de pas droge gele graslanden en aan de andere kant talloze dennenbomen bossen.
Longtom is vernoemd naar de Tommy's, de Engelsen die deze pas gebruikten voor de verdediging. Boven op de pas vinden we nog een replica van een van de kanonnen doe ze gebruikten die een bereik had van wel 9000 meter....vandaar LongTom pas.
Op de berg zien we ook nog 3 klipspringers die normaal gesproken niet zo snel te spotten zijn...ze springen nogal gecamoufleerd rond tussen de rotsen 😉
Geluncht bij een ravijn waar je onder andere kon bungeejumpen of met een zipfly naar de andere kant kon. Of met een hijsbakkie (lift) naar beneden. Wij hebben ervoor gekozen om maar veilig boven te blijven. Overigens de eerste locatie ever ooit waar we moesten betalen om naar buiten te mogen...
Nu in ons hotel in Hazyview...10 minuten van een van de toegangspoorten tot het Krugerpark. Morgen om 5.15 worden we opgehaald zodat we de beesten bij zonsopgang kunnen spotten. Het wordt morgen uitzonderlijk warm, 27 graden. De beesten zullen dan weinig bewegelijk zijn...is ook niet erg als ze maar niet bewegelijk zijn in de buurt van onze camera's 😀
Overigens hebben we hier in het hotel onze eigen vleugel met 3 appartementen en gezamenlijke woonkamer in de tuin. Ook een eigen zwembad, dat is wel lekker als we morgen middag thuiskomen.
En we delen de tuin met een aantal eigenwijze apen, ramen en deuren maar dicht houden!

Mooie vervolg van deze reis.